Írd be a keresett szót!

A mi szobánk 2.

A mi szobánk 2.

A mi szobánk 2.

Tinédzser születik! Mi a helyzet akkor, amikor nem babánk születik, hanem a kisgyerekünk kamasszá válása indokolja a gyerekszoba átrendezését? Hiszen kinőtte már nemhogy a kiságyat rég, de a gyerekágyát is, igazi nagy matracra vágyik, saját íróasztalra a műanyag gyerekasztal helyett és a hercegnős függöny is ciki már.

Megmutatom nektek, hogyan vált a babaszoba nagylányszobává nálunk. Ebben az első részben az ágyról és a szekrényekről olvashattok.

A gyerekszoba talán legfontosabb bútora az ágy. A napja egyharmadát itt tölti az ember gyereke, nagyon nem mindegy, milyen is.

Rengeteg képet nézegettünk a neten korábban, és végül megtaláltuk azokat a funkciókat, amelyekre szüksége van a lányomnak, és tudtuk azt is, mi nem kell. A pakolható ágyvég nagy álom volt, ez a dupla megoldás pedig valóságos főnyeremény. Oldalról a kedvenc könyveket pakoltuk be, a pici elülső polcocskára zsepi, pipere került, hogy mindig karnyújtásnyira legyen, de néha még a titkos napló is itt van…

A matrac alól kihúzható egy másik matrac, így ha kis barátnő aludna nálunk, nem gond, de előfordul az is, hogy én őrzöm itt az álmát, ha kell.

Az ágyon életem egyetlen patchwork jellegű takarója, tündérpárna, hengerpárna, lapos párna, duci párna, a lehetőség tényleg végtelen. 🙂

A sarokban a már korábban bemutatott láda van, ami mindent elnyel, de tényleg. Igencsak hasznos jószág.

A bútor folytatódik egy pakolós szekrényben, illetve végződik a magas ruhásszekrényben. Ahogy látszik a képen, itt van a szoba bejárata, ez indokolta a lécekkel tűzdelt megoldást. Nem akartuk, hogy mindjárt a bejáratnál egy hatalmas szekrény állja a belépő (vagy a csí) útját. Itt elférnek a kisebb könyvek, kacatok, vacakok vagy éppen kincsek, mikor mi.

A ruhásszekrény belsejében polcos és akasztós rész is van, sok pakolási lehetőséggel, alul pedig két hatalmas fiók.

Színe fehér és barna, így csak a textileken múlik, milyen hangulatot teremtünk. Most a türkiz lett a kiegészítő szín, de erről a következő bejegyzésben írok.

A bútorainkat tervezte és készítette: Schmidt Bernát.