Írd be a keresett szót!

Ablakfülkék

Ablakfülkék

Ablakfülkék

Ki ne álmodozna ablakfülkéről? Az a kis zug, amit puha matraccal, párnákkal bélelhetünk, szép textilekkel felöltöztethetünk és ahova – ha kedvünk van -, bekuckózhatunk. Minden romantikus lelkű otthonszépítő nézelődött már a neten ilyen képeket kutatva. Legalább csak gyönyörködni, álmodozni!

Hoztam néhány példát.

Na persze, egy ilyen tágas szobában könnyű:

ablakfulke001

Tetszetős a türkiz és kivizöld összeállítás a hófehérrel kombinálva. A szoba méretei lehetővé teszik a hatalmas ablakfülke kialakítását és jó szélesek az ablakok is. Világos a kuckó nappali fényben, de ha besötétedett, akár két olvasólámpát is kapcsolhatunk. Kell ilyen! Kell ilyen!

ablakfulke003

Ebben a szobában íróasztal került az ablakfülke mellé. Látszik a képen, hogy a túloldalon beépített szekrénnyel határolják a fülkét, tehát ez nem hagyományos ablakfülke, amit falak vesznek (fél)körbe, hanem utólag alakította ki bútorasztalos. Ez adta a lehetőséget az íróasztal elhelyezésére is, ugyanis egyszerűen erre az oldalra nem építettek teljes oldalfalat, ezáltal az nem veszi el a fényt az íróasztaltól. Okos megoldás!

Interiors

Ha tényleg pici a hely jeligére. Mit is mondhaték? Ha muszáj, akkor muszáj, ez a szerelem. A kuckónak úgyis az a lényege, hogy pici, nem? Azért a legfontosabb kincsek itt is elférnek az ülőrész alatt. Hogy mennyit dob a narancsszín fogantyú a fehér ajtón… jegyezzük ezt meg!

ablakfulke005

És végül egy igazi nagyfiús szobát mutatok, tengerészstílusban. Olyan nagy az ülőrész (ami már szinte fekvő…), hogy az ajtó felfelé nyílik, így könnyebb a ki-bepakolás. Kedvencem a hengerpárna és hagyományos alakú párna együttes megjelenése. Piros-fehér-kék… néhány foltnyi világosbarnával kiegészítve szinte lázadó.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést, legközelebb talán a függönyök lesznek soron.

Ha érdekel a folytatás, kövesd a facebook-on a Nanka Design oldalát, ahol mindig értesítelek az újabb blogbejegyzésekről.

A képek forrásai:

http://houseofturquoise.com/2014/04/nest-studio.html

http://www.homebunch.com/