Írd be a keresett szót!

A mi szobánk

A mi szobánk

A mi szobánk

Egy új szobát teljesen az elejétől kezdve kialakítani mindig érdekes feladat. Engem felvillanyoz, egyáltalán nem tartom nyűgnek a tervezést, beszerzést. Most egy kilencéves tündérlány szobája a feladatom. Hogyan kezdtem el?

7f3997fa49a3ff5809cb9c81d2818fb7

Az első lépés a költségvetés meghatározása. Tudnom kell, mennyi pénzt költhetek, meddig ér az a bizonyos takaró, ami alá jó, ha beférek. Ha ez megvan, feltérképezem, mi és mennyiért kapható a piacon, még ha saját magam készítek is valamit, nyilván annak is van anyagköltsége.

b370313edb21b60442cf9b2cdb79f450

Átgondolom, mire van szükségünk, melyek azok a bútorok, amelyekkel berendeznénk a szobát. Kell-e ruhásszekrény? Polcrendszert vagy ajtós szekrényt szeretnénk inkább? Befér az ágy mellé egy éjjeliszekrény vagy tegyük oda az íróasztalt? Lehet ablakfülkét, esetleg más olvasókuckót kialakítani vagy az ágyon olvas gyermekünk? Vissza kell emlékeznünk a korábbi tapasztalatainkra, mit szerettünk, és mire mondtuk, hogy ilyet többé nem.

831ce5cf06bdb641e873d43dd3928567

Nézelődünk a témához kapcsolódó blogokon, honlapokon, hogy megismerjük a mai kínálatot, trendet. Ötleteket kutatunk, megoldásokat keresünk, és a szépet persze. Találjuk meg azt, ami a leendő tulajdonosnak kompromisszum nélkül tetszik. A cél, hogy olyan kis birodalmat, saját helyet alakítsunk ki a gyerek számára, amelyben jól érzi magát, feltöltődhet, pihenhet, alkothat, tanulhat, elvonulhat. Ami kiszolgálja őt.

blueroom01

Jelenlegi feladatok:

  • költségvetés megtervezése
  • nézelődés
  • tervezgetés
  • beszélgetés, álmodozás
  • nézelődés
  • nézelődés
  • berendezési tárgyak kiválasztása
  • beszerzési források felkutatása
  • beszélgetés, álmodozás

…. Egyelőre itt tartunk, a lányom és én. Klassz közös munka lesz, mert neki határozott elképzelései vannak – és nekem is. :)))

Ha érdekel a folytatás, kövesd a facebook-on a Nanka Design oldalát, ahol mindig értesítelek az újabb blogbejegyzésekről.

A képek forrásai:
http://houseofturquoise.com/2015/12/four-chairs-furniture-millhaven-homes.html
http://www.justagirlblog.com/girls-room-resource/
http://projectnursery.com/2015/10/fabric-wall-art-diy/#_a5y_p=4876968
http://embracemyspace.com/